Свідчення

Віра - неймовірно могутня сила.

Закінчив своє навчання і прийшла пора шукати роботу. Довгий час пошуки були марними, робити це вперше завжди найважче. Інколи падав духом, не вірив що щось вийде, було враження, що всі навколо мають роботу, лише я, з дня на день просто марную час. Роботу хотів знайти навіть не задля грошей, а й для того, щоб мати якесь заняття та відчувати свою потрібність у житті. Моя мама часто мені пропонувала почати Помпейську дев'ятницю за пошук роботи, але в мене від цього були дивні відчуття, що так не може бути, «вервиця за роботу» - це немов «молитись , щоб мати гроші». І завжди відкидав цю ідею чим подалі, вважаючи це ненормальним. Одного разу мама навела мені аргумент, що Бог створив людину не для марнування часу. Після цього я вирішив почати дев'ятницю. Від того дня не пропустив жодного дня без вервиці. Дні минали, я з вірою молився, ніколи не нарікаючи і не жаліючись. Кожного дня до молитви добавляв «нехай буде по твоїй волі, Боже»( та й взагалі майже завжди живу за цим принципом). Дні Помпейської дев’ятниці підходили до закінчення, я не падав духом і продовжував. Завтра ‒ останній 54-ий день дев'ятниці. А в мене на душі неймовірний спокій. Аж дивно зараз, наскільки був тоді впевнений, що все вийде на добре до останнього дня, і не дарма. Зранку пролунав дзвінок, я, нічого не передбачаючи, відповів і зрозумів - мені пропонують роботу. Скажу чесно, я не дуже здивувався. Бо ні секунди не сумнівався і мені воздалось. Цей день і став моїм першим «робочим» у моєму житті. Не втрачайте надії! Пропрацювавши там біля півроку, набув гарного досвіду і навичок, але за якийсь час потрапив під скорочення. Не дуже розчарувався, бо зарплата була досить мізерна, проте користь від досвіду велика. І для пошуку нового місця праці використав вже перевірений особисто спосіб. І яке ж було здивування! В перший же день моєї дев'ятниці мені знову усміхається життя ‒ пропонують роботу, яка мені дуже імпонує. Чесно кажучи, того разу Богові все ж вдалось мене здивувати. Навіть відпочити від попередньої роботи не дозволив. Помпейську відмовив також докінця. Хоча, як ми знаємо, коли вже отримав, що бажав - молитись важче, але я завжди одразу ж відкидав усі спокуси, і назвав для себе цю Помпейську дев’ятницю цілковито подячною. Віра - неймовірно могутня сила.

Ярослав Цікало

Новояворівськ 2016 р. Б.



Помпейські свідчення друкуються в газеті "Греко-Католицька Традиція"
Subscribe.

Посилання на сайт Священичого Братства Святого Йосафата
Email icon.

Пожертва на Духовну Семінарію Непорочного Серця Матері Божої Фатімської
Charity icon.